Athe´sten laten zich ontdopen met f÷hns

Amerikaanse ex-gelovigen hebben een bijzondere manier gevonden om te laten weten dat zij tot inkeer zijn gekomen. De atheïsten zetten haarföhns in om hun lichaam van de laatste restjes heilig water te ontdoen.

Een hoge ome in het Amerikaanse atheïsme ontdoopt zijn medeongelovigen met een haardroger met het opschrift 'rede en waarheid'. Volgens Edwin Kagin zijn ouders verkeerd bezig door hun kinderen te laten dopen terwijl ze zelf te jong zijn om te kiezen voor het geloof. Hij ziet dopen zelfs als kindermisbruik en wil met behulp van een föhn symbolisch terugdraaien wat de ouders van de volwassen atheïsten hebben aangericht.

"Ik was katholiek gedoopt, maar kan me er niets meer van herinneren", laat een 24-jarige ex-gelovige weten. "Volgens mijn moeder gilde ik als een mager speenvarken. Dat is het bewijs dat jonge kinderen niet willen worden gedoopt. Het is niet eerlijk, ik ben een geboren atheïst, maar werd gedwongen katholiek te worden."

Kagin trok voor het ontdopingsritueel een monnikspij aan, prevelde een paar Latijnse zinnen en vroeg de atheïsten naar voren te komen. Hierna liet hij 'de geest van warme lucht de resten van het heilig water wegnemen'.

Ironisch genoeg is Kagins zoon juist bekeerd tot het christendom. Hij is zelfs een fundamentalistisch christelijke predikant geworden, na een 'persoonlijke openbaring in Jezus Christus'. "Men vraagt zich af waar het fout is gegaan", laat Kagin weten.