Na Raiden komt Jehuty, aldus Kojima

Goed nieuws voor de Zone of the Enders (Z.O.E.) fans onder ons! Hideo Kojima, de bedenker van onder meer de Metal Gear Solid reeks en tevens het brein achter Z.O.E., heeft aangegeven na Metal Gear Solid: Rising serieus te zullen kijken naar een nieuwe titel in deze reeks. Een aankondiging van de game werd eigenlijk verwacht op de E3, maar Kojima gaf destijds aan dat de game opgeschoven was.

In een interview aan Jeuxvideo zei Kojima het volgende: "My team and I want to develop a new ZOE But it turns out that Kojima Productions has limited resources in terms of teams and directors. So at this stage we have not yet had time to work on ZOE 3 which has been postponed at the calendar. However, I think after MGS Rising, I will look seriously at ZOE". Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom MGS: Rising is het misschien dus geen gek idee om volgend jaar dan toch Z.O.E.3 te mogen verwachten op de E3.

Zone of the Enders 1 en 2 uit respectievelijk 2001 en 2003 plaatsten de speler in de schoenen van de piloot van Jehuty, een 'orbital frame', in een futuristische setting als de mensheid andere planeten van het zonnestelsel koloniseert en er een oorlog uitbreekt tussen de aarde en de kolonisten. Naast deze twee spellen voor de PS2, kwam er een spin-off voor de GBA (Z.O.E.: Fist of Mars) en twee anime-series.

Nieuwe Z.O.E. laat nog even op zich wachten.