Mercedes wil bandenprobleem oplossen

Mercedes Grand Prix is naarstig op zoek naar een oplossing voor de bandenproblemen waar de bolides mee kampen. Mocht deze gevonden worden, dan heeft Mercedes nog kans dat er dit seizoen een race gewonnen kan worden, anders zal het moeilijk worden.

Het team kende in Valencia ondanks updates een lastig weekend. De banden van Nico Rosberg en Michael Schumacher komen in de kwalificatie niet snel genoeg op temperatuur waardoor de rijders moeite hebben om een goed resultaat in de kwalificatie neer te zetten. Hierdoor begint de renstal in de race met een achterstand.

"We kunnen nog steeds races winnen, mits we een oplossing vinden voor het bandenprobleem. Dat moet mogelijk zijn, want we hebben veel slimme koppen in ons team. We geven niet op," zegt Nico Rosberg tegen ITV.

Ook Schumacher erkent het probleem. "Onze rondetijden in de races op momenten dat we een vrije baan hebben, bewijzen dat de potentie aanwezig is. De vraag is alleen hoe we die ook in de kwalificatie kunnen benutten. Zodra we daarop het antwoord hebben gevonden, moeten we veel beter kunnen presteren. Ik zie geen reden waarom we dan niet zouden kunnen winnen."