Tévez: "Droom iedere nacht van wereldtitel"

Nederland staat vrijdag tegenover Brazilië, maar ook zaterdag wordt er in Zuid-Afrika een topduel in de kwartfinales gespeeld. Argentinië wil revanche nemen op Duitsland, dat vier jaar geleden na strafschoppen won. Carlos Tévez kan een nieuwe uitschakeling niet verdragen.

"Waarom zou ik niet denken dat ik geen kampioen word? Ik droom er iedere nacht van", vertelt Tévez in de Argentijnse krant Clarín. "Mijn honger naar roem is zó groot, dat ik me het grote verdriet niet eens kan voorstellen als we uitgeschakeld zouden worden. Ik kan een nederlaag tegen Duitsland niet verdragen."

Argentinië is samen met Nederland het enige team dat al haar wedstrijden tot nu toe won. Carlos Tévez kreeg in drie van de vier duels speelminuten en was tegen Mexico (achtste finale) matchwinner met twee treffers. "Het zou me echt gelukkig maken om de wereldbeker voor de fans te winnen. Ik geef alles voor iedere bal. Hopelijk lukt het om met deze jongens zover te komen."

Het duel tussen Argentinië en Duitsland is een herhaling van de ontmoeting van vier jaar terug. In Berlijn wonnen de Duitsers toen na strafschoppen, nadat Jens Lehmann een inzet van Ayala en Cambiasso stopte. Tévez speelde de hele wedstrijd, maar nam geen strafschop.