FC Den Bosch contracteert Hofstede

FC Den Bosch heeft een akkoord bereikt met Tim Hofstede (20) over een eenjarig contract, dat zal ingaan op 1 juli 2010. FC Den Bosch neemt de centrale verdediger transfervrij over van NAC Breda.

Manager voetbalzaken Fred van der Hoorn: "Tim is een centrale verdediger, met een uit het juiste hout gesneden karakter. Hij is sterk in duels en heeft een goede inspeelpass. Zowel voor hem als voor FC Den Bosch is deze overgang een juiste stap. Hij is een welkome versterking van onze al bestaande selectie."

Tim Hofstede is op 6 september 1989 geboren in Breda en speelde voordat hij voor NAC Breda uitkwam voor de amateurs van VV Bavel. In seizoen 2008-2009 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie in dienst van NAC Breda.

Hofstede is de vijfde nieuwe speler van FC Den Bosch voor het seizoen 2010-2011. Eerder maakte de club al bekend verdediger Daan van Dinter (Willem II), spits John Verhoek (FC Dordrecht), aanvaller Istvan Bakx (gehuurd van RC Genk) en aanvaller Ronnie Reniers (Willem II) te hebben aangetrokken. Uit de eigen jeugd hebben spits Diego Karg en middenvelders Hasan Kiliç en Mustafa Güler de stap naar de formatie van trainer/coach Fons Groenendijk gemaakt.