Defoe wil het tegen Duitsland niet laten aankomen op pingels

Jermain Defoe vreest strafschoppen. Het lot is het nationale team van Engeland het afgelopen decennium niet gunstig gezind en de aanvaller wil het dan ook niet op pingels aan laten komen in de achtste finale tegen Duitsland.

Duitsland is bovendien de angstgegner van Engeland als het op strafschoppen aankomt. Op het WK van 1990 en het EK van 1996 werden The Three Lions op die wijze uitgeschakeld door Die Mannschaft. Een derde keer hoeft dan ook niet te komen voor Defoe, die er met zijn doelpunt in het laatste groepsduel met Slovenië voor zorgde dat Engeland doorging.

"We willen het in de reguliere speeltijd winnen", zegt de aanvaller op een persconferentie. "Iedereen speelde goed tegen Algerije. Als we dit kunnen doorzetten hebben we een goede kans. Duitsland is altijd goed in toernooien, ze hebben een goed team, maar wij hebben ook geweldige spelers."

Defoe liet weten dat de Engelsen dagelijks trainen op het nemen van strafschoppen. "Dat is trainbaar", zegt de snelle spits. "Ook al is de situatie lastig na te bootsen."