NAC dient forse schadeclaim in bij gemeente Breda

NAC Breda heeft zoals aangekondigd een schadeclaim van 750.000 euro ingediend bij de gemeente Breda. Dat meldt BN/DeStem vandaag. De Brabantse club eist een vergoeding voor de extra kosten die zijn gemaakt bij de verbouwing van het stadion.

NAC maakte tijdens de verbouwing extra kosten, omdat bij competitiewedstrijden telkens veel materiaal moest worden opgeruimd. Bovendien moesten er dure veilgheidsmaatregelen getroffen worden en NAC houdt de stadioneigenaar (gemeente) daarvoor verantwoordelijk.

Een woordvoerder van de gemeente heeft NAC om nadere informatie gevraagd. "Dan wordt van alle partijen bekeken welke rol zij spelen. Dat geldt voor zowel meer NAC, de gemeente als de aannemers."

Kort nadat de Eredivisie vorige maand was afgelopen, werd bekend dat NAC financiële problemen heeft. Vanwege de wanorde bij de club heeft de KNVB al laten weten dat NAC mogelijk met minpunten aan de competitie zal beginnen. Vooralsnog heeft NAC Breda nog geen uitnodiging gehad van de KNVB om voor te komen.