Roelofsen van Zwolle naar PSV

Na vele jaren de jeugd van FC Zwolle te hebben getraind, vertrekt Marco Roelofsen uit Zwolle. Ook was hij tijdens het seizoen 2008-2009 enkele weken de ad-interim hoofdtrainer van het eerste elftal. Vanaf het nieuwe seizoen ruilt hij Overijssel in voor Brabant, Marco gaat daar de beloften van PSV trainen en coachen.

Marco Roelofsen kent een rijke geschiedenis bij FC Zwolle. Van 1996 tot 2004 speelde hij in het blauw-wit, met als hoogtepunt het omhooghouden van de kampioensschaal. Van 1999 tot 2002 was hij tevens trainer van FC Zwolle B1.

In 2006 kwam Marco terug in Zwolle, hij werd samen met Brucht Bergsma de trainer van FC Zwolle A1. In de jaren erna was hij achtereenvolgens de hoofdtrainer van FC Zwolle C1 en FC Zwolle B1. In 2009 was hij bovendien enkele weken de ad-interim hoofdtrainer van het eerste elftal en het afgelopen seizoen was hij Hoofd Scouting.

Naast al zijn trainersactiviteiten verzorgde Marco vier jaar lang de FC Zwolle clinics. Het is dan ook heel jammer voor FC Zwolle dat hij vertrekt, maar voor Marco is het een geweldige kans.