Rehhagel: "We hebben een kans, maar het wordt zwaar"

Het Griekse elftal deed twee dingen die nog nooit gebeurden op het WK. Voor het eerst in de geschiedenis scoorde Griekenland een doelpunt op het eindtoernooi. Nog nooit won Griekenland een wedstrijd op het WK, tot gisteren.

Bondscoach Otto Rehhagel was na afloop van het duel met Nigeria erg blij, maar ook realistisch. In het eerste half uur werden de Grieken van het kastje naar de muur gestuurd door de Nigerianen en de ploeg van Rehhagel keek na een kwartier tegen een 1-0 achterstand aan. "De ploeg had wat tijd nodig om zich daarvan te herstellen", vertelde de bondscoach. "Met een ongelooflijke geestdrift en passie hebben we de wedstrijd in onze grip gekregen."

De volgende ronde is echter nog niet bereikt. De eerste wedstrijd ging namelijk verloren tegen Zuid-Korea. De volgende tegenstander is de ploeg van Diego Maradona. "Argentinië heeft een elftal van wereldklasse. We hebben een kans, maar het wordt zwaar."

Griekenland heeft nu drie punten, net als Zuid-Korea. Nigeria staat nog met lege handen, maar kan ook nog de volgende ronde halen.