Brajkovic: "Was een perfecte week"

Janez Brajkovic won vandaag het eindklassement van de Dauphiné Libéré. Achteraf besefte hij pas wat voor prestatie hij had neergezet, nu hij samen met onder anderen Eddy Merckx, Lance Armstrong en Bernard Hilnaut op de lijst van oud-winnaars staan.

"Het maakt me niet uit dat Contador niet in zijn beste vorm was, of dat andere rijders hier niet zijn," zei Brajkovic, rijder van RadioShack, achteraf tegen Cyclingnews. "Dit is de Dauphiné! Contador verslaan maakt mij al erg blij. Hij is de beste rijder ter wereld en zelfs als hij niet helemaal in vorm is kan hij bijna elke wedstrijd winnen, dus ik vind dat ik het goed gedaan heb."

"Het was een perfecte week. Ik ben erg blij voor mezelf en mijn team. Jullie hebben het misschien niet gezien, maar soms vond ik de koers erg lastig omdat ik last had van mijn allergieën."

De Sloveen Brajkovic denkt niet dat hij een grote stap gemaakt heeft als een rijder, maar dat zijn aanpak nu een stuk beter is. "Dit jaar heb ik meer rust genomen, waardoor ik frisser aan de start stond bij wedstrijden. Dat is één van de redenen waardoor ik het goed heb gedaan hier."