Hamilton blij met poleposition

Lewis Hamilton slaagde er gisteren in Canada in de kwalificatie in de Formule 1 in om dit jaar voor het eerst de hegemonie van de Red Bulls te doorbreken. Mark Webber en Sebastian Vettel hadden tot nu toe alle polepositions voor zich opgeëist, maar Hamilton bleek op het circuit Gilles Villeneuve sneller te zijn dan dit duo.

De McLarens waren het hele weekend al snel in Montreal en Hamilton maakte tijdens de kwalificatie optimaal gebruik van het circuit en van de ruimte om een goede ronde te rijden. In zijn snelste ronde was hij een van de weinigen die er voor koos om de racelijn niet te gebruiken maar recht op de start/finishlijn af te gaan. Uiteindelijk was hij bijna een kwartseconde sneller dan Webber. "Dit is een geweldige dag en een goede start van het weekend. Ik moest aan veel dingen denken toen ik hoorde dat ik de pole had," zei de Brit tijdens de persconferentie.

"Ik moest weer denken aan mijn eerste poleposition en Grand Prix-zege, die ik hier in 2007 boekte. Mijn monteurs verdienen een bedankje: ze hadden mijn auto, die een beetje schade had, binnen de kortste keren gerepareerd."