Schaars denkt tot afvallers te behoren

Stijn Schaars maakt een week voordat bondscoach Bert van Marwijk zijn definitieve selectie bekend moet maken een gedreven indruk in Seefeld.

Eerste Pinksterdag is goed verlopen voor Schaars in Oostenrijk. De middenvelder van Oranje maakte tijdens de verschillende partijspelletjes niet alleen een gedreven indruk, maar nam ook nog eens vier van de in totaal negen treffers voor zijn rekening.

"Ik denk wel dat ik tussen de namen sta, waar de vier afvallers uit zullen worden gekozen", zegt hij realistisch tegenover de Telegraaf. "Of het tussen Orlando Engelaar en Stijn Schaars gaat? Dat zou kunnen, maar moet je aan de bondscoach vragen."

Schaars probeert zich er niet te veel mee bezig te houden. "Ik lig er hoe dan ook niet wakker van, want als je dat doet, pakt het juist negatief uit. Ik doe mijn best en ga er vooralsnog vanuit dat ik bij de definitieve WK-selectie zit. Waarom? Omdat ik ondanks de mindere prestaties van AZ kan terugkijken op een goed seizoen met veertig wedstrijden. En omdat ik al anderhalf jaar onafgebroken bij Oranje ben."