Voorzitter Gent: "Wens Preud'homme veel succes"

Hoewel het nieuws nog niet officieel bevestigd is, lijkt het toch vrij zeker dat Michel Preud'homme de nieuwe trainer wordt van landskampioen FC Twente. De voorzitter van zijn huidige club AA Gent, Ivan De Witte, zegt in ieder geval de trainer geen strobreed in de weg te willen gaan leggen.

"Sinds zondagavond is het vertrek van Michel een feit," zei De Witte tegen Sporza. "Zondagnamiddag spraken we met hem nog over een contract voor vijf jaar en ik geloofde op dat moment nog in een verdere samenwerking. Maar de stap naar Twente is een goede stap voor Michel. Je moet dit ook zien in zijn carrièreplanning en wellicht spelen er ook financiële elementen mee."

"Ik gun het Preud'homme alvast van harte. Hij heeft enorm veel betekend voor Gent. Hij heeft de club weer op de landkaart gezet. Ik wil hem veel succes wensen in Enschede."

Eerder deed De Witte nog wel moeilijk toen Preud'homme werd genoemd als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, maar dit keer doet hij dus niet moeilijk. "Maar dat was anders. Toen gebeurde dat in een cruciale fase van de play-offs en nog voor de bekerfinale. Ik wilde toen geen onrust in de spelersgroep. Maar nu kan het dus wel."