Webber sluit ander team niet uit in 2011

Mark Webbers contract bij Red Bull Racing loopt af aan het eind van 2010. Ondanks dat de Australiër nog niet echt denkt aan zijn toekomst in 2011, sluit niet uit dat hij bij een ander Formule 1-team gaat rijden.

Webber staat momenteel gedeeld eerste in het kampioenschap met zijn teamgenoot Sebastian Vettel op 78 punten, nadat de Australiër de laatste twee Grands Prix had gewonnen. Daarmee is Webber een van de betere kandidaten geworden op de coureursmarkt. Ook al geeft hij aan dat hij tevreden is bij Red Bull, Webber houdt zijn opties open. Een mogelijke plek is die bij Ferrari, aangezien Felipe Massa's contract ook afloopt aan het eind van dit jaar.

"Ik heb net twee races gewonnen, back-to-back, en mensen gaan me vragen waar ik volgend jaar rijd", aldus Webber in een interview met The Mail on Sunday. "Ik ben erg close met de jongens van Red Bull, we hebben een boel meegemaakt samen en ik heb een geweldige relatie met ze. Toch kunnen dingen gebeuren en snel veranderen in deze branche en je weet nooit wat er om de volgende hoek ligt."

De Red Bull-rijder verwacht dat zijjn toekomst beslist zal zijn rond de Grand Prix van Groot-Brittannië, op 11 juli. "Op dit moment denk ik alleen aan de komende race in Turkije dit weekend. De rest komt vanzelf. Er zijn honderden punten te verdienen maar ik concentreer me op het komende klusje. Ik denk dat het wel duidelijker wordt de komende zes weken ofzo. Maar het belangrijkste is dat ik nog altijd gedreven ben."

Webber blikte nog even positief terug op zijn winst in Monaco, toegevend dat hij er ondersteboven van was. "Het schijnt dat enorm veel mensen de Grand Prix van Monaco kijken! Ik veronderstel dat het geweldig is, omdat drie, vier weken geleden nog iedereen sprak van het dreamteam McLaren of Michael [Schumacher, red.] die dit of dat zou doen. Maar ik laat me niet van de wijs brengen; in deze sport verandert het in een flits."

"Het daagde me, tijdens het diner met de prins, dat ik geschiedenis had geschreven. Ik zal nooit vergeten dat ze een heel dak van een gebouw haalden om een vuurwerkshow te bekijken. Het was een geweldig einde aan een uniek en voor mij dramatisch weekend." Webber ging nog even terug naar Monte Carlo op maandag na de race om zich even te wentelen in zijn succes: "Ik reed de baan over in mijn straatauto om te zien waar het rubber lag, genietend van het moment."

"De laatste keer dat ik daar reed was ik nogal koortsachtig! Ik ben niet iemand van glitter en glamour, maar ik weet hoe moeilijk het is om daar te winnen. Een klein foutje en je race is voorbij. Ik wilde gewoon even een andere blik, op maandag."