Alderweireld: "Vertonghen blijft bij Ajax"

Toby Alderweireld denkt dat Jan Vertonghen komend seizoen gewoon bij Ajax zal spelen. Volgens de Belgische verdediger vertrekt zijn landgenoot niet naar Everton, dat nadrukkelijk naar de diensten van de Ajacied hengelt.

"Als de echte top zich meldt, gaat iedereen twijfelen. Maar zoals ik Jan ken, gaat hij niet naar een club als Everton", liet Alderweireld in een reactie weten. "Bovendien wil Jan heel graag kampioen worden met Ajax. Hij is ook verliefd op de stad en zijn vriendin woont er. Je zet die stap niet zomaar, en als je het doet, ga je voor de top."

Ook Alderweireld denkt voorlopig nog niet aan een vertrek uit onze hoofdstad. Ajax werd afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en neemt komend seizoen deel aan de voorrondes van de Champions League. De Amsterdammers beginnen hun Europees avontuur in de derde voorronde.

"Dat zou voor ons een mooi niveau zijn om iets te laten zien. Er zitten aardige clubs in die voorrondes, maar Ajax kan overal winnen. Waarom niet? Zeker als we de groep bij elkaar houden", vervolgde Alderweireld zijn verhaal. "Als je Arsenal loot, heb je het lastig en zou je echt twee fantastische dagen nodig hebben. Maar laat Auxerre en zo maar komen."