Toch balkonscène Bayern in München

Ondanks de nederlaag gisteren in de finale van de Champions League tegen Internazionale in Madrid (0-2) krijgt Bayern München vandaag op de Marienplatz in hartje München toch een huldiging. De manschappen van trainer Louis van Gaal worden vroeg in de avond op het bordes van het stadhuis verwacht om zich voor de vakantie nog één keer door de fans te laten toejuichen.

Twee weken geleden leidde de bordesscène van Bayern München na het binnenhalen van de landstitel tot hilarische taferelen, met een hoofdrol voor Van Gaal als spreekstalmeester. "Ik heb het al voor de finale tegen Inter gezegd: we hebben een superseizoen gespeeld. En dat laten we nu niet kapotmaken doordat we in de eindstrijd van de Champions League hebben verloren", legde voorzitter Uli Hoeness uit.

Bayern won na de landstitel ook de Duitse beker. Na de landing op het vliegveld van München zal de selectie in een feestelijke karavaan naar het stadhuis worden gebracht. Opnieuw worden vele duizenden fans verwacht bij de terugkeer van eervolle verliezers in eigen stad. Gisteravond keken 70.000 supporters in de Allianz Arena, de thuishaven van Bayern München, op een tv-scherm van 100 vierkante meter naar de finale. Ook na het eindsignaal bleven de fans, die gratis toegang hadden, met massaal gezang achter de eigen favorieten staan.