De Koning: "Hier word je weer groter van"

Hans de Koning degradeerde met FC Oss gisterenals eerste betaald voetbalclub. De trainer kon genoeg punten aanwijzen waarop het fout is gegaan. "Heb je een weekje of twee?"

"We hebben zoveel ellende gehad dit jaar", aldus De Koning tegen RTL. "Met gezeik, met blessures, met het 'geen groep' zijn, escalaties met spelers, het wel of niet weten hoeveel clubs degraderen. Er heerste ook onzekerheid over clubs die de boel in de maling hebben genomen. Je denkt: die zullen wel strafpunten krijgen, dan had je een heel andere competitie gehad."

"Neem Telstar, waar we gelijk mee stonden. Vanaf november zouden ze al punten in mindering krijgen, maar uiteindelijk worden ze een dag voor de wedstrijd tegen ons gewoon in het gelijk gesteld. Het zat niet mee."

De hand werd ook in eigen boezem gestoken. "We moeten de rug rechten en zeggen: de schuld ligt bij mij en niet bij iemand anders. We hebben het gewoon niet goed gedaan. Deze klap komt hard aan, maar ook hier word je weer groter van", sprak De Koning.