PlayStation 3 eigenaar krijgt geld terug

Er zijn veel klachten op het internet te vinden over de laatste firmware-update van Sony voor de PlayStation 3. Hiermee wordt de optie om een ander OS op je console te zetten uitgeschakeld. Een eigenaar liet het er niet bij zitten en is gaan klagen bij de winkel waar hij het apparaat heeft gekocht.

En dat heeft hem wat opgeleverd, want hij kreeg zo'n honderd dollar terug. Zijn argument, dat het apparaat niet meer voldeed aan zijn eisen door het laten vervallen van deze optie, vond Amazon, de winkel in kwestie, een goede reden reden om deze klant te compenseren. In een Europese wet staat namelijk dat als de koper duidelijk kan maken dat hij het apparaat gekocht heeft met een bepaald gebruik in gedachte, de verkoper verantwoordelijk is om te zorgen dat het apparaat dat blijft doen.

Of dit meerdere kopers gaat lukken is nog niet duidelijk, maar Amazon zal waarschijnlijk het teruggegeven geld gaan terugclaimen bij Sony. Of Amazon dan weer sterk staat is twijfelachtig, want dezelfde wet houdt de verkoper aansprakelijk, niet de fabrikant. Wordt nog zeker vervolgd.