KNVB heroverweegt 'De Kuip'

De gemeente Rotterdam en Stadion Feyenoord dreigen de bekerfinale kwijt te raken. De KNVB is niet te spreken over het eisenpakket dat de gemeente heeft neergelegd bij de KNVB voor de finale van 25 april aanstaande.

Vooral de eis dat de wedstrijd om 14 uur gespeeld moet worden is bij de voetbalbond in het verkeerde keelgat geschoten. "Wij hebben al jaren een convenant met de gemeente Rotterdam over zaken als het aanvangstijdstip van de bekerfinale en gaan na 25 april evalueren wat die afspraken waard zijn. De vraag of de finale wel in De Kuip moet blijven, zal daarvan een onderdeel zijn," zegt Renske Bruinsma, woordvoerder van de KNVB.

De bond is verbolgen over de koerswijziging van Rotterdam. "We zitten niet al vanaf 2 maart met elkaar om de tafel voor deze wedstrijd om, als het dan inderdaad Feyenoord-Ajax wordt, opeens van koers te veranderen."

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet eerder deze week weten dat beide clubs maximaal 10.000 kaarten krijgen. Hij waarschuwde dat de finale onder zeer strikte voorwaarden gespeeld zal worden. De binnenstad wordt drooggelegd en "de tolerantie van de politie ligt in de buurt van nul."