S. de Jong: "Titelstrijd geen broedertwist"

De titelstrijd gaat dit weekeinde verder voor FC Twente, Ajax en PSV. Bij de Amsterdammers en de Tukkers strijden twee broers om het kampioenschap: Siem en Luuk de Jong. Ajacied Siem de Jong ziet het echter niet als een echte strijd tegen zijn broer Luuk, die onder contract staat bij koploper Twente.

"We zijn er zelf niet zo nee bezig", zegt Siem de Jong tegenover AjaxLife. "Ik stuur hem wel eens een sms met de hoop dat Twente een keer punten verliest, maar meer niet. We praten ook niet over hoe het er bij beide clubs aan toe gaat."

"Een broederstrijd? Zo ervaren wij dat niet. De media zijn daar mee bezig, wij niet", aldus de Ajacied. De 'Amsterdamse' De Jong denkt dat Ajax alleen aanspraak kan maken op de titel als ze alle resterende wedstrijden winnen.

"Het zijn niet de moeilijkste tegenstanders die we nog krijgen. We hebben dit seizoen ook al wel punten laten liggen tegen laaggeklasseerde ploegen, maar we zitten nu wel in een fase dat het erg goed gaat. Ik denk dat we het wel vol kunnen houden", besluit de oudste van de twee broers.