Amoah: "Doelpunt was belangrijk voor mij"

Matthew Amoah maakte met NAC Breda vrijdagavond een einde aan een reeks slechte resultaten. De Ghanees was erg belangrijk voor de Bredanaars tegen ADO Den Haag (3-0). Amoah was bij alle doelpunten betrokken, waarvan hij er zelf een maakte. Met de naderende onderhandelingen over een nieuw contract bij NAC een goede prestatie.

"Ja, het was voor mij belangrijk", liet Amoah na afloop weten tegen Eredivisie Live. "Ik had de laatste tijd niet meer gescoord, daarom was het doelpunt wel belangrijk. Het was wel een makkelijk doelpunt, maar goed. Het gaat om het team en ik denk dat wij de drie punten verdienden."

De aanvaller uit Ghana is positief gestemd over contractverlenging bij de ploeg van Robert Maaskant. "Ik heb gezegd dat ik bij NAC wil blijven en ze hebben een aanbieding aan mijn zaakwaarnemer gegeven. Voor mij is alles goed en ik denk ook dat alles goed komt. Ik hoop dat ik ga tekenen."

Tijdens de felle strijd tegen ADO in het Rat Verlegh-stadion werd het regelmatig onvriendelijk. Amoah was betrokken bij een incident, waarbij Wesley Verhoek naar de grond ging na een vermeende elleboogstoot. "Ik zette gewoon druk. Ik heb nog nooit een elleboog gegeven, aan niemand. Ik ging het duel in en hij wil blokkeren. Ik raak hem een beetje, niet bewust", aldus de aanvaller van de Bredanaars.