BV Veendam veroordeeld tot schadevergoeding

BV Veendam heeft dit seizoen niet het meest gelukkige seizoen uit het seizoen. De Groningse eerstedivisionist mag opnieuw haar portemonnee trekken ditmaal voor de GIBO Groep. Het accountantskantoor had een rechtszaak aangespannen naar aanleiding van uitlatingen in de media door de club en heeft deze gewonnen.

BV Veendam stelde de GIBO Groep aansprakelijk voor de punten aftrek die de ploeg kreeg na het inleveren van een foutieve jaarrekening. De Groningers kregen hierdoor drie punten aftrek van de KNVB. Veendam wijtten die sanctie aan het accountantskantoor, dat ook met naam en toenaam in de media verscheen. Het accountantskantoor besloot hierdoor naar de rechter te stappen en een schadevergoeding te eissen van 50.000 euro.

De dienstdoende rechter besloot dat dit iets teveel van het goede was waarna het bedrag naar beneden toe werd gesteld op 5.000 euro. Onlangs werd de club van trainer Joop Gall nog gered van het faillisement, nadat enkele investeerders garant gingen staan voor de tekorten en betalingen.