Gerrard: "Niet blij met mijn prestaties van dit seizoen"

Liverpool maakt één van de mindere seizoenen uit de recente clubgeschiedenis door. Aanvoerder Steven Gerrard voelt zich enigszins verantwoordelijk voor de teleurstellende prestaties.

"Ik kan niet blij zijn met mijn prestaties dit seizoen. Ik denk dat ik veel beter kan, het niveau dat ik kan bereiken, heb ik niet gehaald", aldus een schuldbewuste Gerrard tegenover Sky Sports. Uit de cijfers blijkt dat de aanvoerder dit seizoen inderdaad minder goed presteert.

Vorig seizoen kwam de Engelse international zestien keer tot scoren. Dit seizoen heeft de middenvelder met zes doelpunten de helft van dit aantal nog niet bereikt. Toch houdt Gerrard vertrouwen, zowel bij Liverpool als de nationale ploeg van Engeland.

"Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn spel weer kan verbeteren. We moeten nu die vierde plaats veroveren en de finale van de Europa League halen." Ook kijkt Gerrard uit naar het WK in Zuid-Afrika. "We hebben veel vertrouwen in het winnen van de wedstrijden. Nu moeten we een hecht team vormen, zodat we er tijdens de eerste wedstrijd op het WK meteen staan."