Monaco ontsnapt in Franse beker aan uitschakeling

AS Monaco heeft ternauwernood de halve finale van de Coupe de France bereikt. De Monegasken leken in eigen stadion met 2-3 van Sochaux te verliezen, maar in blessuretijd sleepte de nummer acht van Frankrijk er een verlenging uit. Daarin maakte Ouwo Moussa Maazou de enige treffer.

In het Stade Louis II kwam Sochaux, veertiende in Ligue 1, halverwege de eerste helft op voorsprong via Ryad Boudebouz. Monaco ging echter met een voorsprong rusten toen Sebastien Puygrenier en Lukman Haruna in een kort tijdsbestek scoorden.

Kort na de pauze werd het 2-2 via Stephane Dalmat. Ideye Brown dacht na 71 minuten de winnende treffer te maken, maar in blessuretijd zorgde Pino namens Monaco voor de gelijkmaker. In de verlenging pakte de thuisclub vervolgens de winst. Maazou, huurling van CSKA Moskou, scoorde na vijf minuten.