God of War wint rechtszaak

Sony Computer Entertainment en gamedesigner David Jaffe zijn door de rechtbank vrijgesproken voor de beschuldiging van het breken van auteursrechten met God of War. Vorig jaar meenden twee scenarioschrijvers dat het verhaal van de gameserie van hun zou zijn gekopieerd. Hier deed FOK!games toen ook al verslag van en voor de details van alle punten waarop God of War inbreuk zou maken op het autersrecht kun je hier terecht.

Volgens schrijvers Jonathan Bissoon-Dath en Jennifer Barrette-Herzog zou het plot van de God Of War games erg veel gelijkenissen vertonen met The Adventures of Own: Owen's Olympic Adventure en Olympiad, een verhaal dat ze in 2002 aan Sony Pictures hebben voorgelegd.

De rechtbank ziet het anders.

"Hoewel beide werken hetzelfde soort geweld bevatten, zijn er wel degelijk verschillen in thematiek en intensiteit te vinden. Zo neemt de hoofdrolspeler van de aanklagers een Nemean Lion als huisdier in plaats van hem te doden,"

Hoewel Kratos deze Nemean Lion waarschijnlijk meteen aan stukken zou hebben gescheurd, is dit niet de belangrijkste reden voor het vonnis. Het plot is volgens de rechtbank namelijk niet specifiek genoeg om te kunnen claimen.

"Het is niet mogelijk om het basisidee voor een verhaal te bezitten. Algemene plotideeën vallen buiten de wetgeving voor auteursrecht en blijven altijd onderdeel van het publieke domein."

Wil je meer weten over God of War, neem dan eens een kijkje op ons forum.

'God of War' wint rechtszaak