Elia: "We verdedigden als kleuters"

Hamburger SV kwam gisteravond met de schrik vrij in Brussel. Anderlecht won na een zinderend duel uiteindelijk met 4-3 van de Duitsers. Na afloop was Eljero Elia niet te spreken over het geschutter achterin.

Elia keek het duel een uur lang vanaf de bank aan. Hij zag hoe Die Rothosen voor rust een veilig lijkende 0-1 voorsprong namen, het eerste duel was namelijk al met 3-1 gewonnen. Voor rust werd het nog 2-1 en bij 4-2 had Anderlecht slechts één treffer nodig om HSV de genadeklap te geven.

"We verdedigden als kleuters", reageerde Elia tegenover Sportweek. "Bij 4-2 dacht ik dat we het niet meer zouden redden, gelukkig scoorden we toen de 4-3", keek hij opgelucht terug.

De aanvaller, die geen voorkeur heeft voor een tegenstander in de kwartfinale, sukkelt dit seizoen met een enkelblessure. Hij reist af naar Amsterdam voor een second opinion van dokter Niek van Dijk. "In Duitsland denken ze dat er niets aan de hand is, maar ik wil geen risico nemen met het oog op het WK."