EK-kwalificatieduels Oranje in drie steden

Het Nederlands elftal werkt zijn thuiswedstrijden in het kader van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2012 af in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Dat maakte de voetbalbond KNVB vandaag bekend.

De Amsterdam ArenA en het Rotterdamse stadion De Kuip zijn beide twee keer het onderkomen van Oranje. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk ontvangt San Marino in het Philips-stadion van Eindhoven.

Oranje opent de kwalificatiereeks op vrijdag 3 september in en tegen San Marino. Vier dagen later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, in De Kuip tegen Finland. Het stadion van Feyenoord is op vrijdag 7 oktober 2011 ook decor van de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, tegen Moldavië. In de ArenA speelt Oranje tegen Zweden (dinsdag 12 oktober 2010) en Hongarije (dinsdag 29 maart 2011). San Marino reist af naar Eindhoven, waar op vrijdag 2 september 2011 de wedstrijd tegen Oranje op het programma staat.

De aanvangstijdstippen van de interlands worden later bekend gemaakt. Mocht Oranje play-offs moeten spelen, dan wordt de thuiswedstrijd op 11 of 15 november 2011 afgewerkt in Amsterdam.