M. de Vries: "De scheidsrechter heeft zich laten beïnvloeden"

SC Cambuur verloor maandagavond met 3-0 op bezoek bij De Graafschap. Tijdens de wedstrijd ergerde Cambuur-trainer zich aan de technische staf van de opponent. Cambuur-spits Mark de Vries vindt ook dat Darije Kalezic en co te ver gingen langs de lijn.

Kalizic zou volgens Menzo de scheidsrechter proberen te beïnvloeden. De trainer van De Graafschap zou Cambuur-spelers kaarten geprobeerd hebben aan te smeren. Volgens De Vries is dat ook gelukt. "Het is duidelijk dat de scheidsrechter (Richard Liesveld, red.) zich heeft laten beïnvloeden", zegt hij in Voetbal International. "Maar laat ik voorop stellen dat we daardoor niet de wedstrijd hebben verloren."

Door de overwinning lijkt De Graafschap vrijwel zeker van het kampioenschap. De Vries houdt echter vertrouwen. "We hebben wel een tikkie gehad, maar het klassenverschil is niet zo groot als de punten doen vermoeden."

"We blijven gewoon scherp en dan is het hopen dat De Graafschap nog punten laat liggen. We staan nog op de tweede plaats en gaan ons zeker nog niet sparen. Het is voor ons zaak om de druk op De Graafschap hoog te houden en in ieder geval deelname aan de play-offs veilig te stellen."