Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller

Een 3-jarig kind uit de Amerikaanse staat Texas heeft zichzelf neergeschoten. Volgens haar stiefvader zag ze het pistool aan voor een Wii-controller. Dit meldt de lokale nieuwsdienst WSMV.

De stiefvader dacht dat iemand aan het inbreken was, en nam poolshoogte. Terug in zijn woning legde hij zijn semi-automatische geweer op tafel. Buiten het zicht van haar ouders pakte het jonge dochtertje het pistool en haalde ze de trekker over. Ze werd getroffen in haar buik.

De ouders vermoeden dat het dochtertje dacht dat het de Wii-controller was. In het huis was een Wii-controller te vinden dat oogde als een echt pistool. Het 3 jaar oude dochtertje overleed aan haar verwonden. Er zijn geen aanklachten ingediend tegen de stiefvader of de moeder.

In Nederland is het niet toegestaan om game-controllers er uit te laten zien als echte pistolen. Daarom zijn de controllers in ons land altijd wit of bijvoorbeeld oranje van kleur. De controller in kwestie is geen product van Nintendo zelf, maar van een onbekende producent.

Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller
Kind (3) ziet pistool aan voor Wii-controller (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum