'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii

"'Red Steel 2' brengt de hardcore gamers terug naar de Nintendo Wii." Dat zegt Jason Vandenberghe, creative director bij Ubisoft, in een interview met Computerandvideogames.

Volgens Vandenberghe komt 'Red Steel 2' straks voor veel hardcore gamers als een geschenk uit de hemel: "Ik denk dat wij een hoop gamers weer na een lange tijd op hun Wii laten spelen. Als je Nintendo Wii al een tijdje stof staat te vangen, is dit een game voor jou."

Hoewel 'Red Steel 2' als een hardcore-titel wordt gezien, gelooft Vandenberghe eigenlijk niet in deze termen. "Sommige ontwikkelaars trekken een scheidslijn tussen hardcore en casual titels voor de Wii. Dat is ronduit belachelijk! Er bestaat enkel één grote groep gamers met verschillende smaken. Wij proberen een game te maken die gamers graag willen spelen ongeacht in welk 'doelgroepje' ze vallen."

De uitspraken van Vandenberghe staan lijnrecht tegenover de groeiende consensus onder uitgevers dat er op de spelcomputer van Nintendo enkel met familievriendelijke spelletjes geld kan worden verdient.

'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii
'Red Steel 2' moet hardcore gamer terugbrengen naar Wii (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum