Vancouver Update 8:15 uur

Dagelijks kun je op FOK! tweemaal een overzicht tegemoet zien waarin we kort de belangrijkste gebeurtenissen tot die tijd zullen samenvatten. De samenvattingen verschijnen rond 23:00 uur en rond 08:00 uur.

De Nederlandse mannen slaagden er op 1.000 meter bij het langebaanschaatsen niet in om een medaille te pakken. Beste Nederlander was Stefan Groothuis die met een vierde plek net naast het podium greep. Het goud ging naar de grote favoriet Shani Davis. Shorttracker Sjinkie Knegt heeft op de 1.000 meter de kwartfinale bereikt. In de eerste ronde werd de 20-jarige Fries in zijn heat tweede achter de Canadees Charles Hamelin. Aankomende zaterdag gaat het shorttracktoernooi verder.

Bij het snowboarden stond het onderdeel halfpipe bij de mannen op het programma. Ook Nederland had hier een deelnemer actief. Dolf van der Wal wist echter niet te schitteren op de Spelen van Vancouver. De Nederlander liet twee runs in heat 1 zien en is daarmee uitgeschakeld. Shaun White verdedigde met succes zijn olympische titel.

Nikita Kriukov pakte op de klassiek uitgevoerde langlaufsprint bij de mannen verrassend goud. De Rus bleef in de finale zijn landgenoot Alexander Panzhinskiy en de Noor Petter Northug voor. De Oostenrijkse broers Andreas en Wolfgang Linger doorbraken de Duitse hegemonie bij het rodelen door de titel bij het tweemansrodelen te pakken. In de eerste omloop waren ze al sneller dan hun concurrenten Andris en Juris Sics uit Letland, in de tweede omloop vergrootten ze de voorsprong naar ruim een kwart seconde.