Krajicek wil vuurwerk in 2011

Het was onder zijn leiding zeker niet de beste, maar zeker ook niet de slechtste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy. Dat concludeerde toernooidirecteur Richard Krajicek vanmiddag na de anticlimax in de finale, waarin de Rus Michail Joezjni in de tweede set tegen de Zweed Robin Söderling geblesseerd moest opgeven.

"Dat is wel het laatste waarop je hoopt", verzuchtte de voormalige Wimbledonwinnaar in zijn afsluitende persconferentie. De 37e editie van het tennisspektakel in Ahoy trok ruim 106.000 bezoekers. "Ook wat dat betreft was het geen topjaar", erkende Krajicek, sinds 2004 de baas van het ATP-evenement. "Maar met dat aantal ben ik best tevreden. Volgend jaar zal ik daarmee echter niet blij kunnen zijn."

Ahoy ondergaat de komende maanden een grondige opknapbeurt. Na de renovatie biedt het sportpaleis plaats aan 10.500 bezoekers in plaats van het vertrouwde aantal van 8.500. In 2011 bestaat Ahoy ook nog eens veertig jaar. "Voldoende redenen om er volgend jaar een extra mooi toernooi van te maken", gaf Krajicek aan. "Ik ga weer proberen om Nadal of Federer te contracteren. Of misschien wel allebei. Dat sluit ik zeker niet uit. Om het nieuwe stadion goed vol te krijgen, hebben we deze grote jongens nodig. Ik hoop ook dat Robin Haase en Thiemo de Bakker kunnen stijgen naar de top vijftig op de wereldranglijst. Dat zou het deelnemersveld voor 2011 alleen nog maar aantrekkelijker maken."

Het contract met de hoofdsponsor loopt in 2011 af. De eerste besprekingen over de verlenging van de verbintenis vinden waarschijnlijk komende zomer plaats. Dan krijgt Krajicek mogelijk ook te horen hoe hoog het budget is voor de 38e feesteditie van het ABN AMRO World Tennis Tournament.