UCI: "Maatregelen bij publiek veldrijden nodig"

Zondag werd Niels Albert tijdens het Belgisch kampioenschap veldrijden van de fiets ‘getrokken’ door een supporter. Dit heeft vooral in de Belgische pers al veel stof doen opwaaien en nu gaat ook de UCI bekijken wat er moet gaan veranderen rond het publiek bij veldritten.

"Samen moeten we bekijken wat we hier aan kunnen doen," zei UCI-coördinator Peter Van Den Abeele tegen het Belgische Sporza, die vond dat de Belgische wielerbond te weinig aandacht had voor de veiligheid van de renners. "Bij verschillende Wereldbekerwedstrijden en het WK in Hoogerheide nam de UCI verschillende veiligheidsmaatregelen. Overal een dubbele omheining op een parcours van drie kilometer kan natuurlijk niet, maar het zou op bepaalde stroken moeten."

"De renners zouden vrije baan moeten hebben, en zeker op de technische stroken. Dat is eventueel op te lossen door geen limiet te zetten op de breedte van het parcours. Wat nu belangrijk is, is alle belangrijke federaties, en daar is de Belgische zeker bij, om de tafel te krijgen. Samen moeten we bekijken wat we eraan kunnen doen," aldus Van Den Abeele.