Lucius bijna zeker naar FC Groningen

Normaal gezien vervolgt Theo Lucius zijn loopbaan bij FC Groningen. Lucius, momenteel zonder club, is met de Groningse selectie naar Portugal afgereisd voor een trainingskamp.

In Portugal moet de 33-jarige Lucius de technische staf van FC Groningen zien te overtuigen van zijn kwaliteiten. Trainer Ron Jans is enthousiast en wil de routinier aan zijn selectie toevoegen.

"Aan zijn kwaliteiten twijfelt niemand binnen de technische staf", betoogt Jans tegen De Telegraaf. "Omdat hij een half jaar geen wedstrijden heeft gespeeld, willen we alleen kijken hoe hij er conditioneel voorstaat. Tot dusver heeft hij zich uitstekend gemanifesteerd."

FC Groningen speelt vandaag nog een oefenwedstrijd tegen Ajax, maar Jans zal waarschijnlijk een positief advies geven over Lucius aan de clubleiding van de noorderlingen. "We hebben behoefte aan mensen met ervaring, die met tegenslag weten om te gaan, coachen, het tactisch kunnen neerzetten, zo nu en dan een boefje zijn en niet opgeven. En dan hebben we aan Theo een goeie."

Inmiddels gaat ook Lucius er vanuit dat hij aan de slag zal gaan in Groningen. "Ik heb heel duidelijk afspraken met FC Groningen en de trainer. Ik word alleen getest op mijn fitheid. Ik train alles mee, waaruit blijkt dat het qua inhoud wel goed zit. In principe ga ik ervan uit dat ik hier voor een half jaar teken."

Het gaat om een verbintenis tot het einde van het lopende seizoen. Lucius: "Er komt hier een nieuwe trainer en het is aan hem om zijn selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Ik sluit niks uit, maar reken me ook niet rijk. Ik ga nu eerst mijn stinkende best doen in het trainingskamp, wil daarna mijn waarde tonen voor FC Groningen en merk het vanzelf wel of de club daarna met me door wil."