El-Akchaoui mag weg bij NEC

Youssef El-Akchaoui mag weg bij NEC. Trainer Wiljan Vloet heeft hem laten weten dat hij per direct mag vertrekken dat er geen transfersom hoeft te worden betaald.

Het besluit van Vloet komt als een verrassing want onder Mario Been presteerde de Marrokkaan goed. In die periode groeide El-Akchaoui misschien wel uit tot één van de beste linksbacks van Nederland. Vorig jaar speelde de verdediger, na het vertrek van Peter Wisgerhof, zelfs nog een tijdje als aanvoerder. Maar de terugslag kwam in de tweede helft van het vorige seizoen. El-Akchaoui presteerde wat minder liep daardoor een transfer naar Feyenoord mis en als klap op de vuurpijl verloor hij bij een stemming in de spelersgroep ook nog zijn aanvoerdersband.

"Sindsdien heeft Youssef moeite om zijn oude niveau te halen", geeft Vloet aan dat hij niet tevreden is over zijn linksback. "We zijn extern bezig om een vervanger aan te trekken. En intern hebben we ook jongens die nu nog geen 34 wedstrijden kunnen spelen, maar op termijn wel," aldus Vloet.

El-Akchaoui denkt zelf dat het door zijn salaris komt. De verdediger denkt dat hij te duur is geworden voor de Nijmegenaren.

"Zijn salaris komt in twee instantie om de hoek kijken", beaamt Vloet. "Maar we moeten wel naar de juiste volgorde kijken. Eerst heb je het sportieve besluit. Daarna de financiële kant van de zaak. Dat NEC geen transfersom vraagt, is logisch. Youssef heeft hier een staat van dienst. Vraag je een flink bedrag, kan dat een overgang van Youssef blokkeren. Dat wil niemand. Voor de speler en voor NEC is dit beter. Beide partijen moeten een frisse start maken."

Update 11.40 uur

Mario Been lijkt geen interesse te hebben om El Akchaoui alsnog over te nemen. "Mag Youssef transfervrij vertrekken? Oh, daar overval je me mee. Maar ik heb twee linksbacks in mijn selectie, dus we hebben geen interesse", aldus de Feyenoord-trainer.