Dames judoka's niet naar Suwon

Marjolein van Unen, de bondscoach van de vrouwen judoka's, heeft geen enkele judoka geselecteerd voor de World Masters. Volgens de bondscoach past het toernooi wat volgend weekend in het Koreaanse Suwon zal worden afgewerkt niet in de planning.

"De kwalificatiereeks voor de Olympische Spelen in 2012 gaat pas in mei van start. Vanaf dat moment is het belangrijk om zoveel mogelijk punten te pakken voor de wereldranglijst. Omdat iedereen over een paar maanden op nul begint, heeft het nu geen zin om helemaal naar Zuid-Korea te vliegen.”

Het toernooi, dat dit jaar voor het eerst op het programma staat, is een initiatief van de Internationale Judo Federatie en geeft alleen de 15 beste judoka's per gewichtsklasse het recht om te starten. Voor Nederland zou dat betekenen dat Elisabeth Willeboordse (-63 kg), Edith Bosch (-70 kg) en wereldkampioen Marhinde Verkerk (-78 kg) in actie mogen komen maar de bondscoach laat ze thuis.

De Nederlandse mannen zijn wel aanwezig. Jeroen Mooren, Dex Elmont en Grim Vuijsters zullen aanwezig zijn tijdens dit lucratieve judotoernooi.