B. de Vries: "Natuurijs gaat voor OS"

Mocht de vorst de komende dagen flink gaan doorzetten dan hebben Carl Verheijen, Koen Verweij en Wouter Olde Heuvel één concurrent minder op het AKT-II op de 5.000 meter. Marathonrijder Bob de Vries heeft namelijk aangegeven de voorkeur te geven aan het natuurijs boven zijn olympische ambities.

"Natuurijs gaat boven alles," aldus De Vries tegen de NOS. "Als er natuurijs ligt, is de keuze voor mij snel gemaakt. Dan kies ik voor het marathonschaatsen, want daar ligt mijn hart." De Vries reed tijdens de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City een sterke 5.000 meter, waardoor hij zich kwalificeerde voor de Olympische Winterspelen, maar toch geniet het natuurijs zijn voorkeur.

"Ik heb zó ontzettend lang op natuurijs moeten wachten. Dus als de vorst nu echt door gaat zetten, ben ik er bij. Kijk: de Olympische Spelen zijn speciaal, maar tegenwoordig is natuurijs nóg specialer. Ik ben nu zes jaar marathonschaatser en heb nog nooit echt op natuurijs gereden. Dus als het nu komt, wil ik het niet missen."

De zus van De Vries, Elma die zich plaatste voor de 5.000 meter bij de vrouwen, heeft in een eerder stadium bekend gemaakt wel volledig voor Spelen te gaan.