Vruchtbaarheidskliniek doet in lookalikes

Wil je een kind dat lijkt op een beroemdheid uit de sport-, film- of muziekwereld? Sinds afgelopen zomer is in Californië een vruchtbaarheidskliniek geopend dat zich heeft gespecialiseerd in het verzamelen van sperma van lookalikes van beroemdheden. Sterren als acteur Russel Crowe, Scientology-volgeling en bankspringer (en acteur) Tom Cruise en schuinsmarcheerder (en golfer) Tiger Woods, althans, dubbelgangers van drie voornoemde heren, hebben al erfelijk materiaal afgestaan aan de kliniek.

Het meest in de smaak valt het zaad van Ben Affleck's dubbelganger, zo meldt de Britse krant Daily Telegraph. Ook bijzonder gewild, maar nog niet in het voorraadkastje van de kliniek aanwezig, zijn de zaadcellen van "Brad Pitt" en "George Clooney". "Er zijn nu eenmaal meer mannen die op acteur Rick Moranis lijken dan op Brad Pitt", verontschuldigt een woordvoerder van de kliniek het nog ontbreken van potentiële Pitts en Clooneys. Een Bill Gates of een Quentin Tarantino valt wel weer uit een potje te lepelen.

Inmiddels heeft de kliniek naar eigen zeggen ruim 750 clièntes behandeld. Ze zullen overigens moeten afwachten of de behandeling succes heeft gehad. Pas in april zullen de eerste baby's worden geboren die voortkomen uit een behandeling bij de kliniek, en dan moet maar blijken of het kind echt op de gewenste beroemdheid lijkt.

Met dank aan tafelpoot voor de submit.