Bruins houdt vertrouwen in zichzelf

Luigi Bruins ligt nog niet echt wakker van zijn kwakkelende optredens in de hoofdmacht van Feyenoord. De 22-jarige middenvelder zegt in gesprek met Sportweek nog altijd vertrouwen te hebben in zijn eigen kwaliteiten.

Trainer Mario Been liet de jongeling diverse malen invallen, maar mist nog het 'gif' bij zijn pupil. Ondanks de naderende rentree van enkele concurrenten blijft Bruins optimistisch: "Ik moet het op de trainingen en tijdens de speelminuten die ik krijg laten zien dat de trainer niet om me heen kan."

"Ik ben ermee aan de slag gegaan", zegt de oud-speler van Excelsior. "Maar gemakkelijk is het niet. Het is niet zo dat je gif even meeneemt van thuis. Het is iets dat uit je lichaam moet komen. Ik weet dat het erin zit, dat heb ik in het verleden laten zien. Nu moet ik het wéér laten zien."

Als er geen verandering komt in zijn situatie zou een tijdelijk vertrek weleens soelaas kunnen bieden voor het talent. "Wie weet. Als mijn situatie tegen die tijd uitzichtloos is, kán het een optie zijn. Ik moet geduld houden, hard blijven werken en hopen dat mijn oude niveau terugkomt."

"Maar nu focus ik me op Feyenoord. We zijn met iets bezig en daar wil ik deel van uit maken." Bruins speelde sinds zijn komst naar De Kuip in 2007 57 duels in de hoofdmacht waarin hij zevenmaal wist te scoren.