Zware loting volleybaldames bij WK

Tijdens de loting vanmorgen is het Nederlands damesvolleybalteam bij het WK in een poule ingedeeld met Olympisch kampioen en aanvoerder van de wereldranglijst Brazili en Europees Kampioen Itali (5e op wereldranglijst). De andere drie teams zijn Kenia, Puerto Rico en Tsjechi.

Bondscoach Avital Selinger gaf aan dat poule B de sterkste poule is. “Het is een zware poule. Het wordt een ongelofelijke uitdaging om tegen het beste team van de wereld te spelen aan het begin van het toernooi. Hopelijk wordt het een geweldig toernooi. We kunnen in ieder geval veel ervaring opdoen, maar het wordt zeker niet makkelijk. De andere teams staan in de schaduw van Brazili, Itali en Nederland, maar de wedstrijden tegen Kenia, Puerto Rico en Tsjechi worden juist de belangrijkste. Puerto Rico maakt veel progressie en heeft atletische speelsters. In het verleden hebben we gewonnen van Tsjechi, maar alle Europese ploegen zijn sterk. Kenia is het zwakste land in de poule.”

Van 29 oktober tot en met 14 november volgend jaar vindt het WK in vijf steden in Japan plaats (Tokyo, Nagoya, Hamamatsu, Matsumoto and Osaka). De poule van Nederland werkt haar wedstrijden af in Hamamatsu.

In de eerste poulefase zijn er vier poules bestaande uit zes teams. De beste vier teams per poule gaan door naar de volgende poulefase. Daarin wordt gespeeld in twee poules van acht teams. In poule E zitten de beste vier teams van poule A en D en in poule F de beste van poule B en C. De punten van de wedstrijden tussen de teams die in de eerste ronde al tegen elkaar gespeeld hebben, worden meegenomen in deze poulefase. Ieder team speelt vervolgens een wedstrijd tegen de teams uit de andere poule. De nummers n tot en met zes van de tweede poulefase gaan naar de halve finales.

De Poules:

A
Japan, Servi, Polen, Peru, Algerije, Costa Rica

B
Brazili, Itali, Nederland, Kenia, Puerto Rico, Tsjechi

C
VS, Cuba, Duitsland, Kazachstan, Thailand, Kroati

D
China, Rusland, Zuid-Korea, Dominicaanse Republiek, Turkije, Canada

Submitter:  Bron: FOK!sport