UEFA belegt spoedvergadering over gokschandaal

Voetbalbond UEFA komt woensdag in het Zwisere Nyon bijeen om te vergaderen over het gokschandaal dat recent is opgedoken. Vandaag wordt verwacht dat er meer details bekend zullen worden, te meer omdat L'Equipe meldt dat de wedstrijd Anderlecht - Sivasspor verdacht zou zijn.

De partij tussen de Belgische en de Turkse club werd gespeeld in de voorronde van de Champions League. Anderlecht won toen het eerste duel met 5-0, omdat volgens de geruchten de spelers van Sivasspor niet voluit mochten gaan. De voorzitter van de club die nummer twee van Turkije was vorig seizoen, Mecnun Otyakmaz, zou banden met de maffia hebben.

Vrijdag werd in Bochum bekend gemaakt dat er ongeveer 200 wedstrijden verdacht zijn. Er zijn negen landen waarin gesjoemeld lijkt te zijn met de uitslagen. Daarnaast vallen er drie wedstrijden in de Champions League en twaalf uit de Europa League onder het schandaal. Nederlandse clubs zijn niet bij de gokpraktijken die bij het schandaal horen, betrokken.

In Duitsland zijn inmiddels vijftien mensen opgepakt. Daarnaast is bekend geworden dat er ook in Italië negen mensen vast zitten. Ook zijn er enkele mensen in Zwitserland opgepakt voor het gokschandaal.