Nakajima wacht op besluit Toyota

Kazuki Nakajima hoopt in 2010 gewoon weer aan de start van de Formule 1-races te staan. De Japanner reed de afgelopen seizoenen voor Williams dat voor 2010 Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg aantrok. Nakajima hoopt via Toyota alsnog een stoeltje te verkrijgen.

"Ik heb op het moment geen contract voor volgend seizoen, maar er zijn nog wel een paar stoeltjes vrij. Ik laat Toyota voor mij de onderhandelingen doen. Ik heb nu twee jaar ervaring en heb een solide seizoen achter de rug, al waren de resultaten niet zo goed. Ik heb echter meer vertrouwen in mezelf gekregen en hoop nu een stoeltje voor volgend jaar te kunnen vinden," zei de Japanner bij het Toyota Motor Sports Festival tegen GPUpdate.net.

Hoewel Nakajima bij Toyota onder contract staat heeft hij nog nooit in een Formule 1-bolide van het team gereden. Op de Fuji Speedway kreeg hij bij het team dat zich uit de sport terugtrok alsnog de kans met de TF108, de bolide van vorig jaar. "Dit was voor mij de eerste keer dat ik met een andere Formule 1-auto reed dan een Williams. Het was dus een zeer interessante ervaring. De bediening van de Toyota is heel anders en ook de startprocedures verschillen. Verder kan ik hier niet veel over zeggen."