GT5 Academy details

Twee weken terug berichtten we over een nieuwe GT5 Academy, waarmee aspirant racecoureurs het tegen elkaar op zullen kunnen nemen en er uiteindelijk eentje in een echte Nissan sportwagen plaats zal mogen nemen in echte competitie. Over twee dagen is het zover en kan iedereen aan de slag.

Dat de Academy zou bestaan uit twee types Nissan 370Z was al bekend. Een groot verschil zal zitten in de gebruikte banden. De getunede 370Z staat op R1 banden, die veel meer grip zullen bieden. De standaard Nissan is uitgevoerd met N3 banden, waarmee je veel voorzichtiger om zult moeten gaan met het gaspedaal en het stuur om niet teveel te gaan driften. Om kans te maken om door de eerste ronde van de Academy heen te komen zul je ervoor moeten zorgen dat je met beide auto's goed overweg kunt, de totaaltijd van beide auto's telt namelijk.



De Academy time trial is 219MB groot en bevat naast deze twee auto's een enkele baan, namelijk het Indianapolis Speedway GP circuit, een nieuwe baan in GT5 wat natuurlijk wel zo eerlijk is. Succes aan diegenen die een scherpe tijd neer willen gaan zetten!