Microsoft komt met eigen versie van Super Guide

Het blijkt toch maar weer dat Nintendo wat teweeg heeft gebracht met zijn Super Guide mogelijkheid in New Super Mario Bros. Wii. Met dit systeem heb je de optie om het spel in de automatische piloot verder te laten gaan bij moeilijke stukken, zodra je het zelf meerdere keren niet is gelukt.

In eerste instantie werd hier met veel kritiek op gereageerd, maar nu lijken de concurrenten langzamerhand te volgen met een soortgelijke functie. Microsoft heeft namelijk een patent aangevraagd voor een gids-systeem waarbij je midden in het spel informatie kan opvragen zodra je vast zit. Het systeem zou dan automatisch de relevante informatie opzoeken in een database van tips en gidsen die van origine zijn ingevoerd door gebruikers. Het systeem zou zelfs zo uitgebreid kunnen worden dat je screenshots en filmpjes van het spel kan capturen en zelf het probleem kan aanduiden met behulp van een digitale pen.

Op zich zou dit een heel handig systeem kunnen worden, maar omdat alle informatie ingevoerd zal worden door gebruikers is er een grote kans dat er vooral voor de wat minder grotere spellen veel minder informatie te vinden zal zijn. Voor bekendere spellen zal er daarentegen misschien weer een overvloed aan informatie aanwezig zijn. Microsoft is zelfs aan het overwegen om spelontwikkelaars erbij te betrekken zodat zij hun eigen gidsen aan het systeem kunnen toevoegen.

Zoals ik al schreef, heel handig, scheelt je toch weer de moeite om het zelf op internet op te zoeken. Zeker voor de luie donders onder ons!