Playlogic ziet verliezen toenemen, maar omzet groeit ook

De Nederlandse ontwikkelaar en publisher Playlogic, met name bekend van de recente titel Fairytale Fights, heeft de financiële cijfers bekend gemaakt voor het derde kwartaal van 2009. Heel gelukkig waren deze resultaten niet, zo steeg het verlies van $3 miljoen in het derde kwartaal van 2008 naar $3,2 miljoen dit jaar. Daarmee kwam het totale verlies in 2009 op $6,7 miljoen te staan. Gelukkig was er ook goed nieuws, de omzet steeg in het derde kwartaal met 82% naar $2 miljoen.

Voornaamste redenen voor de flinke verliezen waren volgens Playlogic de overstap naar de consoles en handhelds waar flink wat rechten voor betaald moesten worden en de promotie van recente titels op grote beurzen. De verwachting van het bedrijf is dan ook dat in het laatste kwartaal die cijfers flink zullen gaan herstellen en de omzet over heel 2009 zou tussen de $12,5 en $17,5 miljoen moeten gaan liggen. Heel wat meer dan de $9 miljoen die in 2008 werd opgehaald.

"The decrease in gross profit is due to the shift in our strategy and subsequent adjustments to our portfolio. In the previous year a large percentage of products were published on PC, with fewer SKUs published on console.

This current year has seen our focus shift onto next-gen consoles (PlayStation 3, Xbox 360) as well as other console platforms including Nintendo DS, DSi, Wii and PlayStation Portable."


Playlogic stak ook een hoop "energie" in "promotie"