Protest magistraten tegen Berlusconi

In Italië hebben magistraten vandaag protestvergaderingen gehouden tegen uitlatingen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. Ook overwegen zij stakingen. Berlusconi zei eerder deze week dat "communistische aanklagers en communistische rechters in Milaan" een politieke kruistocht tegen hem voeren.

Berlusconi heeft meerdere rechtszaken tegen zich lopen door zakelijke transacties in zijn periode voor zijn premierschap. Het genootschap van Italiaanse magistraten noemt de uitlatingen van Berlusconi 'ongegrond en belachelijk'.

"Als de magistraten al 'rood' zijn, dan komt dat door het bloed dat zij hebben vergoten om de Italiaanse wet en grondwet te beschermen", zei Alfredo Robledo, een aanklager in Milaan.

Afgelopen eergisteren werd bekend dat de 73-jarige Italiaanse premier van meer 'rood' last heeft. De hoogste baas van Italië blijkt namelijk roodvonk te hebben, een milde vorm van een infectieziekte. Berlusconi zou de roodvonk door één van zijn kleinkinderen hebben opgelopen. Normaliter komt de ziekte ook alleen maar voor bij kinderen.