Kobayashi kandidaat bij Toyota voor 2010

Toyota Formule 1-president John Howett heeft gezegd dat Kamui Kobayashi zich na zijn optreden in de Grand Prix van Brazilië uitdrukkelijk kandidaat heeft gesteld voor een stoeltje voor 2010. De Japanner werd tiende in São Paulo op Interlagos.

Kobayashi reed in Japan als vervanger van Timo Glock al een uitstekende vrijdag, maar had de pech dat hij in eigen land niet mocht racen, omdat hij de zaterdag niet reed. Door de blessure van Glock mocht hij wel in Brazilië in actie komen. In de race vocht hij een verbeten duel uit met de wereldkampioen Jenson Button waarbij de coureurs elkaar enkele malen passeerden. Laat in de race pakte Kobayashi de tiende plaats nog af van Giancarlo Fisichella.

Toyota heeft nog geen enkele coureur bevestigd voor 2010 en er zijn meerdere kandidaten voor de stoeltjes. Naast de huidige rijders Glock en Jarno Trulli zijn dat Kimi Räikkönen en nu ook Kobayashi. "Hij verrichte goed werk," zei Howett over de prestaties van Kobayashi in Brazilië. "Hij passeerde Fisi op fraaie wijze en verdedigde goed ten opzichte van Button. Hij haalde hem zelfs een paar keer weer in. Indrukwekkend voor een debuut."

"Hij had het tempo nog niet helemaal en hij had moeite om de banden op de juiste temperatuur te houden. Maar met deze prestatie moeten we hem zeker gaan overwegen."

Voor Toyota hangt alles af van wat het management op 15 november besluit. Dan wordt bekend of het team doorgaat in de Formule 1 en mocht dat het geval zijn wat het budget voor 2010 is. Jarno Trulli heeft aangegeven in ieder geval tot die datum te wachten met het maken van zijn beslissing voor volgend jaar.