Uitslag Sevilla - Real Madrid

Sevilla heeft de Spaanse topper tegen Real Madrid gewonnen. In Sevilla werd het 2-1, hetgeen het eerste puntverlies voor de Koninklijke betekende.

Real Madrid won de voorgaande vijf duels allemaal, mede door het geweldige debuut van Cristiano Ronaldo. De Portugees raakte midweeks echter geblesseerd, en was er niet bij in Sevilla. De thuisploeg was ook bezig aan een reeks van vier zeges, en wilde er daar tegen de koploper n bij aan plakken. Met ex-Madridista lvaro Negredo en superspits Lus Fabiano voorin zorgde de thuisclub voor veel gevaar in de eerste helft. Dat betaalde zich tien minuten voor de thee uit. Diego Perotti en Fernando Navarro combineerden op links, en laatstgenoemde vond het hoofd van Jess Navas met zijn voorzet: 1-0.

Maar zoals vaker dit seizoen stelde Real Madrid in het tweede bedrijf orde op zaken, en maakte gelijk. Guti versierde een vrije trap, nam hem zelf en Pepe kopte de voorzet binnen. Terwijl de bezoekers beter in de wedstrijd kwamen, broedde Sevilla op een hernieuwde voorsprong. Op driekwart van het duel kwam die er. Renato, die vlak voor de 1-1 nog een enorme kans miste, deed dat nu niet: 2-1. Sevilla kreeg vervolgens legio kansen om het duel te beslissen, maar de thuisclub kwam niet verder dan de paal. Los Merengues wist het net echter ook niet meer te vinden in de resterende minuten.

Sevilla komt door de winst op gelijke hoogte met de Madrilenen met vijftien punten op een gedeelde tweede plaats. FC Barcelona neemt de koppositie over met achttien punten.

Sevilla FC - Real Madrid CF 2-1
34' Jess Navas 1-0
50' Pepe 1-1
66' Renato 2-1

Stadion: Ramn Snchez Pizjun, Sevilla
Arbiter: Eduardo Iturralde Gonzlez
Gele kaart: Lus Fabiano, Didier Zokora, Diego Perotti, Adriano (Sevilla), Sergio Ramos, Guti, Kak (Real Madrid)

Opstellingen:

Sevilla FC: Palop; Konko, Squillaci (Navarro/24), Dragutinovic, Adriano; Renato, Zokora; Jess Navas, Perotti (Diego Capel/58); Negredo (Kanout/65), Lus Fabiano.

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Ral Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Diarra (Van der Vaart/73); Guti (Granero/81), Ral, Kak; Benzema (Higuan/53).

Submitter:  Bron: FOK!sport