De Zeeuw: "Jol kan bij Ajax voor balans zorgen"

De overstap van Demy de Zeeuw van AZ naar Ajax werd afgelopen vrijdag definitief. De aanwezigheid van trainer Martin Jol was voor de middenvelder één van de redenen om voor de Amsterdammers te kiezen.

"Hij wil Ajax weer op de rails krijgen. En ik geloof ook echt dat dit gaat gebeuren; dat er nu een trainer is die bij Ajax past en die weer voor balans kan zorgen", bewondert De Zeeuw zijn nieuwe trainer in Voetbal International. "Jol is echt boven de groep gaan staan. Hij komt op het juiste moment."

Bij AZ leerde De Zeeuw een hoop van Louis van Gaal. "Hij heeft me een hoop bijgebracht. Hij haalde me als nobody (van Go Ahead Eagles, red.) en beschermde me in de pers. Met Louis heb ik een speciale band, maar nu moet ik het zelf gaan doen."

De fans van AZ namen De Zeeuw zijn overstap naar de Amsterdamse concurrent wel kwalijk. Op 25 oktober gaat de middenvelder met Ajax op bezoek in het DSB-stadion. "Dat wordt hectisch, vermoed ik", aldus De Zeeuw.

"Dat merkte ik al toen Kenneth Perez met Ajax in Alkmaar terugkwam. Daar moet je boven staan. De helft van de AZ-selectie, inclusief de technische staf, heeft een Ajax-verleden. En dan zou ik nu opeens de grote boeman zijn omdat ik hierheen ben gekomen."