Piquet jr. en Briatore ruziën verder

De ruzie tussen Nelson Piquet jr. en zijn Renault-teambaas Flavio Briatore is na de Grand Prix van Hongarije weer opgelaaid. De Braziliaan kwam slechts als twaalfde over de streep en het lijkt bijna uitgesloten dat hij het seizoen af zal gaan maken bij het team.

Briatore zei in een interview met Autosprint dat de Braziliaan "niet telkens met excuses moest komen" om het gebrek aan resultaten te verklaren. "Ik ben altijd fair naar mijn rijders geweest," zei Briatore. "Ik verwacht dit jaar meer van Piquet jr. omdat het zijn tweede seizoen is als coureur. Hij testte weliswaar minder dan Alonso, maar dat deed Webber ten opzichte van Vettel ook vanwege zijn gebroken voet en moet je kijken waar hij nu staat."

"Wanneer een rijder geen resultaten boekt, gaat het boek met excuses open: het ligt aan het weer, aan een zonnebril van een toeschouwer, een spin op het rechte stuk... Het is niet waar dat er een technisch verschil van zeven tienden tussen de auto van Piquet en Alonso zit. Als dat waar was, dan hadden we een auto die in staat was om de titel te winnen en dat is jammer genoeg niet het geval. Het technisch verschil is altijd minimaal en duurt niet meer dan één race."

Piquet jr. uitte ondertussen na de race in Hongarije flinke kritiek op zijn teambaas. "Flavio is een zakenman en hij snap geen bal van de Formule 1. Hij is mijn zaakwaarnemer, maar in de rol als teammanager respecteert hij mij niet. Hij denkt alleen maar aan geld en hoeveel geld hij uit zaken kan halen, hij is een man zonder vrienden. Iedere dag vraagt iedereen me wat er aan de hand is en moet ik me dan altijd maar stil houden?"

"Webber zit al vanaf 2001 in de Formule 1 en hij begon in een tijd waarin testen niet aan banden was gelegd. Hij heeft waarschijnlijk al meer dan 20.000 kilometer getest, dus vergelijken is niet eerlijk, omdat het nu veel lastiger is voor rijders met weinig ervaring. Daarnaast moet ik nog tegen Briatore en Alonso vechten die een geweldige coureur is. Toen ik niet competitief in kwalificatie was, was ik de eerste die dat toegaf. Maar als Briatore dat niet begrijpt, wat kan ik dan nog doen?"